Hem sağlık açısından hem de fazlalık olan yağları vermek için kullanırız bu metodu. Hem vücudumuzun dinlenmesi, hem sıhhat bulmak için ve de en önemlisi bir nebze de olsa daha iyi bir görünüm için dönem dönem uygulanıyor. Peki ya yapılmalı mı? Ya da zararı var mı gibi başlıklara değinelim. Böylelikle hem aklınızda fikir oluşacak hem de isterseniz bu yöntemi uygulayabileceksiniz. Öyleyse makalemize geçelim.
Intermıttent Fasting Zararlı mı:
Aslında zararı var diyemeyiz çünkü Ramazan ayında dahi oruç tutuyoruz. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Hem organlarımızın dinlenmesi, hem de vücudun sıhhat bulması için dönem dönem uygulanmasını tavsiye ediyoruz.
Sağlıktan ziyade hem de istediğiniz fiziğe ulaşmanız mümkündür. Bir de bunu sporla desteklediniz mi sonuçlara siz bile inanamayacaksınız.
Elbette şunu da belirtmekte fayda var. Herşey de olduğu gibi bunda da dikkatli olmak gerekiyor. Vücudunuz saatlerce aç kaldığı için burada çok da fazla düşük karbonhidrat önermiyoruz. Düşükten kastımız 50-75gr gibi. En azından 100gr karbonhidrat olmasını tavsiye ediyoruz. En azından alışana kadar böyle devam edin daha sonra
Etkili olması açısından plana sadık kalmakta fayda var sonrasında kademeli olarak bazı dönemler bu sayı 75-80′ e kadar düşebilir
Intermıttent Fasting Tam Olarak Nedir:
Kısaca bahsedecek olursak ortalama 16 saat aç durup, geriye kalan 8 saatte macroları hesaplayarak yani açmak gerekirse karbonhidrat, yağ, protein gibi besinleri kendi vücut ağırlığınıza göre belirlediğiniz ve sıkça adını duyduğunuz bir kavramdır.
İlk başlarda zorlanma olsa da zamanla hem adapte olacak hem de vücudunuz fazla olan yağlardan kurtulacaktır elbette. Peki 16-8 saat şart mı diyebilirsiniz.
Aslında bunu kendinize göre ayarlayabilir, süreleri arttırıp azaltabilirsiniz. Ayrıca sporculardan tutunda sedanter bir birey bile bu metodu uyguluyor.
Ne Kadar Devam Edilmeli:
Dönem dönem uygulanması taraftarıyız. Başladıktan sonra ise 1 ay gibi bir süre deneyimleyip sonuca göre aralar verip daha sonra yine daha tecrübeli bir şekilde devam edebilirsiniz. Zaten bir süre sonra faydasını hissettikten sonra vazgeçilmez bir parçanız olacaktır.