BilgiSağlık

Reflü Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Reflü Neden Olur ve Nasıl Geçer?

Günümüzde reflü hastalığı bir hayli artmış durumda. Peki yok mu bunun bir çözümü diyebilirsiniz. Aslında var. Tedbirli olup sabır gösterirseniz uzun vadede düzelebilme ihtimali yüksektir.

Öncelikle yatarken başınız dik bir şekilde uyumalısınız. Bunu yapmanız durumunda gece yediğiniz yemekler ağzınıza gelmeyecektir. Ağzınıza gelmese dahi yine de yastıksız yatmamalısınız. Unutmayın reflünüz olsun ya da olmasın yastıkla yatmak özellikle yüksek bir yastık tercih etmeniz sizin faydanıza olacaktır

Az yiyip sık yemelisiniz. Tek oturuşta mideyi doldurmamalısınız. Böyle yaparak hem mideniz zarar görecek hem de reflüye davet çıkaracaksınız. Eğer ki reflü hastası değil iseniz az yiyip sık yiyerek istediğiniz besinleri dozunda yiyebilirsiniz. Fakat reflü hastası iseniz maalesef yediklerinize dikkat etmenizde fayda var. Kısaca baharatlı, acı ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalısınız.

Yemeklerden hemen önce, sonra ve yemek sırasında çok fazla su içmemeye özen gösterin. Su hem sizi tıkayacak hem de mide asidini baskılayacaktır.

Peki ya bunlara dikkat ettik acaba geçecek mi diyebilirsiniz. Burada garanti veremeyiz maalesef, bu yüzden sizlere biraz daha doğal çözümlerden bahsedelim.

Patates suyu, kudret narı, zeytinyağlı çörek otu karışımı, sirkeli su, tahin gibi karışımları aç karnına deneyebilirsiniz.

Önerilen içerikler
GündemSağlıkSon Dakika

Yunanistan'da Strep A Bakterisi Salgını Nedeniyle 9 Okulda Eğitime Ara Verildi: Salgının Nedeni ve Alınan Önlemler!

BilimSağlık

KANSERİN ÇÖZÜMÜ: MİTOKONDRİYAL SAĞLIK TEMELLİ BİR YAKLAŞIM

Sağlık

Erken Boşalmaya Son! 10 Maddede Çözüme Ulaş!

Bilgi

Miraç Kandili Nedir? Okunması Gereken Dualar Nelerdir?

Abone olup yenilik ve promosyonlardan haberdar olabilirsin!

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
0
Would love your thoughts, please comment.x
Geyikmi
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.