Teknoloji

Oyun Bilgisayarı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar!

Oyun Bilgisayarı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar!
Günümüzde oyun oynamayan yoktur sanırım. Hal böyle olunca çocuk, yaşlı, genç demeden herkes bir oyun bilgisayarı sahibi olmak istiyor. İşler bir anda süper giderken yapılan bazı hatalar veyahut talihsizlikler mutsuzluğa, oyun tutkusunun yarıda kalmasına neden oluyor. Peki ya kritik olan noktalar nelerdir biraz onlara değinelim.

İşlemci:

İşlemci bilgisayarın temeli diyebiliriz. Nasıl ki bir insanda beyin ana merkezdir, bilgisayarda da işlemciyi böyle düşünebilirsiniz. Gerek serverlar olsun, gerek güçlü oyunlar olsun öncelikle işlemciyi iyi seçmeniz gerekiyor. Örneğin işlemciniz verdiğiniz paraya rağmen baya bir düşük ise sonuç hüsran oluyor. Özellikle mimari ve çekirdek sayısı bir hayli önem arz ediyor. Bu durumda iyi araştırma yapmanız oldukça önemli, özellikle mimariden kastımız, işlemcinin neslidir. Örneğin AMD ve Intel pazarda iki liderdir. İki firma da da aynı güce yakın işlemciler de olsa, örneğin biri 4 çekirdek iken, diğeri 6 çekirdek olabiliyor, burada iyice bakıp karar vermeniz oldukça önemli. Render alıyor iseniz çekirdek sayısı bir hayli önemli. Bir örnek daha vermek gerekirse 4 çekirdekli bir işlemci, 8 çekirdekli bir işlemciden daha iyi performans verebilir, fakat kalabalık bir serverde oynuyor iseniz bura da 4 çekirdek zayıf kalacaktır.

Ekran Kartı:

Ekran kartı sistemin olmazsa olmazıdır. Her ne kadar işlemciniz yüksek olursa olsun, isterseniz dünyanın en güçlü işlemcisini alın, ekran kartı zayıf olduktan sonra istediğiniz performansı almanız mümkün değildir. Tabi ki de işlemciniz biraz düşük ekran kartınız çok çok iyi ise bura da darboğaz olacak, ve yine istediğiniz performansı alamayacaksınız. Burada dengeli olarak seçmeniz yararınıza olacaktır.

Diğer Bileşenler:

Diğer bileşenler örneğin güç kaynağı, anakart, ram vs önemli değil mi diyebilirsiniz elbette çok önemli fakat, işlemci ve ekran kartı çok iyi olduktan sonra diğer parçalar da otomatik olarak iyi olacaktır. Misal ram kapasiteniz 8, bunu isterseniz kolay bir şekilde 32 yapabilirsiniz. İşlemci ve ekran kartına iyi karar verdikten sonra diğer bileşenlere daha sonra karar vermeniz çok daha kolay olacaktır

Önerilen içerikler
Teknoloji

Bilgisayarınızı Uçuracak 10 Yöntem: Hızlandırma Taktikleri!

BilgiTeknoloji

Android Telefonunuzda Deprem Tespit Özelliğini Aktif Hale Getirmenin Yolları

Teknoloji

SSL Sertifikası Nedir? İnternet Güvenliğinizi Artırmanın Yolları

Teknoloji

HTML ve CSS Kodlaması Öğrenme: Sıfırdan Uzmanlığa Giden Yolculuğunuz

Abone olup yenilik ve promosyonlardan haberdar olabilirsin!

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
0
Would love your thoughts, please comment.x