GündemBilgi

Hubble Uzay Teleskobu Arızası Sonrası Güvenli Moda Geçti!

Hubble Uzay Teleskobu Arızası Sonrası Güvenli Moda Geçti!

Uzayın derinliklerini keşfetmemizi sağlayan Hubble Uzay Teleskobu, teknik bir arıza nedeniyle güvenli moda alındı. NASA’nın Büyük Gözlemevleri programındaki ilk teleskop olan Hubble, 19 Kasım’da ortaya çıkan arızanın ardından geçici olarak düzeltilmiştir.  Ancak kısa bir süre sonra tekrar arıza yapmıştı. Teleskopun sahip olduğu 3 jiroskoptan ikisinin düzgün çalışmaması, ölçüm sonuçlarının doğrulanamamasına sebep oldu. Teleskop, yazılım sayesinde bu tutarsızlıkları tespit ederek güvenli moda geçti. Ancak gelecekte ne olacağı belirsiz. Çünkü jiroskoplarla ilgili bir deformasyon olasılığı göz önüne alındığında tamirat ihtimali yüksek.

Hubble Uzay Teleskobu

NASA, teleskop için tek jiroskopla çalışma sistemine geçişi düşünmektedir. Önümüzdeki günlerde Hubble’ın geleceği hakkında daha fazla bilgi verecektir. Bu arada, 2009’da teleskopa takılan 6 yedek jiroskopun varlığı, olası bir tamirat için umut verici bir faktör. Hubble Uzay Teleskobu’nun ilerleyen günlerdeki durumu merakla beklenmektedir.

Önerilen içerikler
Gündem

İzmir'de Grev Devam Ediyor!

DiziFilmGündem

Harry Potter Dizisinin Oyuncu Kadrosu Belli Oldu

GündemSon Dakika

İlhan Şeşen Hayatını Kaybetti: Usta Sanatçının Vefat Nedeni ve Cenaze Programı

GündemSağlıkSon Dakika

Yunanistan'da Strep A Bakterisi Salgını Nedeniyle 9 Okulda Eğitime Ara Verildi: Salgının Nedeni ve Alınan Önlemler!

Abone olup yenilik ve promosyonlardan haberdar olabilirsin!

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
0
Would love your thoughts, please comment.x
Geyikmi
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.