Teknoloji

Whatsapp Alternatifi Son Derece Güvenli Uygulama: Signal

Whatsapp Alternatifi Son Derece Güvenli Uygulama: Signal

Whatsapp’ın son günlerde yenilediği sözleşmelere göre özel hayatımıza Facebook şirketini de dahil etmek zorunda bırakıldı. Bu durum mesajlarını eşine bile göstermeyenleri son derece kızdırdı.

Yeni yapılan sözleşmeyle beraber Whatsapp artık Facebook ile çok kolay bir veri alışverişi yapabilecek. Gelişen teknolojiye bakacak olursak zaten bu gibi şeyler artık olmak zorunda diyebiliriz. Planladıkları şey kötülükten ziyade verilerinizi kullanarak yeni bir teknoloji geliştirmek ve insanları insanlardan daha iyi tanıyan bir yapay zeka geliştirmek olabilir.

Bu sözleşmenin açıklandığı günden beri isyan eden bazı insanlar oldu. Aslında Whatsapp kullanıcılarının %70’i diyebiliriz. Şu anda Twitter’da #WhatsAppSiliyoruz diye hashtagler açıldı bile. Ancak orda insanların kullanmayı tercih ettiği şey Telegram gibi görünüyor.

 

Elon Musk geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir tweet atmıştı “Signal Kullan”

Whatsapp Alternatifi Son Derece Güvenli Uygulama: Signal

Bu kadar net bir tweet olduğundan insanlar nedir bu diye araştırmaya başladı. İlk etapta insanlar bunu fırlatma üssüyle ilgili bir şey sansalar da yanıtlara gelen “Signal” twitter hesabı mors alfabesiyle Elon Musk’a yanıt verince bir anda ünlendiler. Elon Musk gibi bir teknoloji devinden alınan tavsiyeler çok önemli olduğundan birçok ülkede fazlasıyla ünlendi.

 

Peki nedir bu Signal?

Whatsapp Alternatifi Son Derece Güvenli Uygulama: Signal

Gizliliğe son derece önem veren ve asla sözleşme sunmayan bir mesajlaşma uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamanın olayı tamamen gizlilik olduğundan uçtan uca şifrelenmiş olarak mesajlaşmak her insanın istediği şeydir. Bu nedenle çoğu insan bilmese de Güvenlik Uzmanları, film yapımcıları, Twitter CEO’su gibi birçok kişi bu uygulamayı kullanmakta. İnsanlara verdiği güven sayesinde Elon Musk aracılığıyla uygulamanın kullanım oranı yüksek bir artış göstermiştir. Whatsapp’tan sonra verdiği en büyük slogan ise “Mesajlarınızı biz dahil kimse okuyamaz!” oldu. Ücretsiz ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olduğu için kendi websitesinden aldığı bağışlar ile geliştirilmeye devam ediyor.

 

Signal’i Whatsapp yerine kullanabilir miyiz?

Tabii ki Whatsapp’ın 1 milyara aşkın kullanıcısı var fakat bunun büyük çoğunluğu alternatif uygulamalara geçiş yapmış bulunmakta. Dev firmalar ve iş adamlarının en çok önerdiği uygulama da  Signal olduğundan bizler de güvenerek kullanabiliriz.

 

Avatar photo
Yazar hakkında

Sanatı desteklemeye her gün devam edeceğim. Sanatla yaşıyorum, bunun bir parçasıyım.
Önerilen içerikler
Teknoloji

Tesla Kendi İşlemcisini Üretmeye Hazırlanıyor Olabilir: Elon Musk'ın Yeni Hamlesi

BilgiTeknoloji

Encrochat nedir? Suçluların mesajlaşma uygulaması!

Teknoloji

Vereceğimiz Taktiklerle Artık siz de Bilgisayar Oyunu yapabileceksiniz! Bilgisayar Oyunu yapmak bu kadar zor mu?

Teknoloji

Oyun Bilgisayarı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar!

Abone olup yenilik ve promosyonlardan haberdar olabilirsin!

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
0
Would love your thoughts, please comment.x